Dette er de merkeligste katterasene du kan ha som kjæledyr i Norge

Katter har i mange hundre år vært et av de mest populære kjæledyrene i verden. Kanskje ikke så rart når man vet at de kan være både morsomme, sære og ikke minst fantastisk søte. De siste årene har de litt mer alternative katterasene blitt mer og mer populære i Norge og det er ikke lenger så veldig uvanlig å for eksempel møte på en Bengalkatt eller en gigantisk Maine Coon når man er på besøk hos venner og bekjente.

Vi har tatt en titt på hvilke katteraser som finnes og hvilke raser som kanskje er de mest fascinerende kattene du kan finne.

Bengalkatt

Den nevnte Bengalkatten er et populært valg hos de som ønsker en katt pakket inn i litt mer eksotiske farger. Dette er katten man like gjerne skulle kunne tro jaktet på slettende i Afrika fremfor matskålen hjemme i stuen:

Maine Coon katt

En annen svært populær rasekatt er Maine Coon. Katten er først og fremst kjent for sin størrelse og kan noen ganger bli vanvitiig store:

Perser katt

I mange år har en av de mest populære katterasene vært Perser. Med silkemyk pelse og kanskje det søteste ansiktet er denne katten en klar favoritt for mange katteelskere. I denne filmen får du 10 morsomme fakta om Perser du kan ta med deg om du vurderer å kjøpe en Perser:

Savannah Katt

For et par år siden ble det en noe opphetet debatt da den litt store og mer rovdyraktige katten Savannah som er relativt kostbare å anskaffe seg. En slik katt-unge koster mellom 10.000 til 80.000 kr, avhengig av generasjoner og størrelse. Men det er greit å sette seg skikkelig inn i hva rasen trenger før man anskaffer seg en Savannah-katt. Den er ofte langt mer krevende enn en vanlig norske huskatt:

Huskatt og skogskatt

Dersom du kun er ute etter en katt til kos og godt selskap er det nok å velge mellom av katteraser. I denne filmen finner du de 10 mest vanlige katte-rasene i verden:

Vi håper du fikk en del inspirasjon og fakta i jakten på din neste katt. Husk at det å skaffe seg en katt er en årelang forpliktelse så ikke anskaff en katt kun fordi du tror det blir hyggelig med litt kos. En katt krever ofte mye og katten skal mates og stelles daglig

Flere artikler