Her er verdens giftigste slanger

Mange av oss sliter med det som på fagspråket kalles Ophidiophobia. Dette er en ekstrem frykt og en tildels irrasjonell tanke som gjelder alle slanger og noen ganger også slangelignende gjenstander. Rasjonell frykt for giftige slanger derimot er selvfølgelig helt på sin plass.

Ørkentaipanen

Mens vi i Norge kun har Hoggormen som er giftig finnes det giftslanger i land som for eksempel Australia som i verste fall kan ta livet av et menneske i løpet av få sekunder. Som et ekstremt tilfelle kan vi nevne at ørkentaipanen som er verdens giftigste slange har såpass giftig gift at den kan drepe opp mot 100 personer med giften fra et eneste bitt. Uten motgift vil en voksen mann dø en relativt smertefull død i løpet av 40-60 minutter

Hoggorm giftig

Selv om hoggormen i Norge har gift er den aldri eller svært sjelden livsfarlig for mennesker. Hoggormen har nok gift til å drepe små dyr som mus og ekorn, men ikke et menneske. Er man derimot allergisk mot veps er ofte et bitt fra en hoggorm en smertefull opplevelse.

Verdens giftigste slanger

Det finnes som sagt en rekke livstruende giftslanger rundt i verden. I denne filmen (som kanskje ikke bør ses av mennesker med veldig frykt for slanger) for du vite hvilke slanger som er verdens giftigste:

Det er viktig å tenke på at dersom du reiser til land med mye slanger som Australia, Brasil eller USA så finnes det alltid gode råd og hente blant de som bor der. På samme måte som man spør erfarne fjellfolk i Norge er det smart å spørre erfarne slange-mennesker før man går på tur i områder der det kan være giftige slanger.

Verdens vakreste slanger

Selv om man selvfølgelig skal frykte og respektere giftige slanger er det greit å være klar over at slanger også kan være både ufarlige og vakre. Noen slanger ser rett og slett ut som noen rene kunstverk fra naturens side. Vi tipper du blir overrasket over hvor flotte noen slanger er. Ta en titt på denne filmen om verdens vakreste slanger:

Da satser vi på at dersom du kom inn til denne artikkelen med en enorm frykt for slanger, at du nå er litt mindre redd. Husk at dersom du bor i Norge er det ingen fare for å dø av ormbitt. I verste fall kan hoggormen gi deg hevelse, kløe og litt smerte, men den kommer ikke til å avslutte livet ditt.

Flere artikler